Βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum)

Κοινές ονομασίες: Βαλσαμόχορτο, Σπαθόχορτο, Βάλσαμο
Οικογένεια: Hypericaceae

Εισαγωγή:

Το Βαλσαμόχορτο είναι ένα πολυετές βότανο γνωστό για τα κίτρινα άνθη του και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας, αυτό το βότανο έχει πλούσια ιστορία στη βοτανοθεραπεία, που χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα. Πέρα από τα οφέλη του για την υγεία, εκτιμάται για την ομορφιά του στους κήπους και τη λεπτή, γήινη γεύση του σε μαγειρικές εφαρμογές.

Βάλσαμο Σπαθόχορτο bio

Ιστορία:

Η χρήση του Βαλσαμόχορτου χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα, όπου το χρησιμοποιούσαν για μια σειρά από παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων νευρικών διαταραχών. Αλλά η χρήση του δεν έχει σταματήσει καθώς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι τις μέρες μας, είτε χρησιμοποιείται για την παρασκευή τσαγιού είτε για την παρασκευή ενός ειδικού λαδιού. Αυτό το βότανο πίστευαν επίσης ότι διώχνει τα κακά πνεύματα κατά τον Μεσαίωνα και έχει χρησιμοποιηθεί στη λαϊκή ιατρική σε διάφορους πολιτισμούς για αιώνες.

Μαγειρικές χρήσεις του Βαλσαμόχορτου:

Αν και είναι πρωτίστως γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, το St. John’s Wort μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα. Τα άνθη και τα φύλλα προσδίδουν μια λεπτή, γλυκόπικρη γεύση στα πιάτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε:

  • Τσάι από βότανα: Τα φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια κάνουν ένα καταπραϋντικό τσάι.
  • Έλαια με έγχυση: Τα άνθη συνήθως εμποτίζονται με λάδι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες ή ως βάση για μαγείρεμα.
  • Επιδόρπια: Μικρές ποσότητες μπορούν να προσθέσουν μια ενδιαφέρουσα γεύση σε μαρμελάδες, ζελέ και επιδόρπια.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το Βαλσαμόχορτο με φειδώ στη μαγειρική λόγω των ισχυρών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του.

Παρασκευή τσαγιού:

  • Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα) και 1 φλιτζάνι βραστό νερό.
  • Ξεπλύνετε τα φύλλα με κρύο νερό. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα φύλλα, ψιλοκόψτε τα για να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαιά τους.
  • Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια τσαγιέρα ή φλιτζάνι ρίξτε βραστό νερό . Σκεπάστε και βράστε για περίπου 5 λεπτά.
  • Στραγγίστε το τσάι για να αφαιρέσετε τα φύλλα. Και μπορείτε να το γλυκάνετε με μέλι ή λεμόνι για γεύση αν θέλετε.

Ανακαλύψτε το βιολογικό ελληνικό Βαλσαμόχορτο

Βαλσαμόχορτο, ένα ισχυρό βότανο με μακρά ιστορία υποστήριξης της ψυχικής ευεξίας. Είτε ενδιαφέρεστε για τα οφέλη του για την υγεία, είτε για τις μαγειρικές του χρήσεις, το Βαλσαμόχορτο προσφέρει κάτι για όλους!

Αγοράστε Τώρα!

Βάλσαμο Σπαθόχορτο bio τσάι

Καλλιέργεια:

Το Βαλσαμόχορτο είναι ένα ανθεκτικό, χαμηλής συντήρησης βότανο που ευδοκιμεί στον ήλιο έως τη μερική σκιά και στο καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Είναι κατάλληλο για μπορντούρες, κήπους με αγριολούλουδα και μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμη και σε δοχεία.

• Φύτευση: Σπέρνουμε τους σπόρους το φθινόπωρο ή νωρίς την άνοιξη.
• Φροντίδα: Ποτίζετε τακτικά μέχρι να εγκατασταθεί. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, αλλά επωφελείται από το περιστασιακό πότισμα κατά τις περιόδους ξηρασίας.
• Συγκομιδή: Συγκομίστε τις ανθισμένες κορυφές στις αρχές έως τα μέσα του καλοκαιριού όταν τα άνθη είναι πλήρως ανοιχτά.

Συχνές Ερωτήσεις  Απαντήσεις για το Βαλσαμόχορτο

Ε: Μπορεί το Βαλσαμόχορτο να αλληλεπιδράσει με φάρμακα;
Α: Ναι, μπορεί να αλληλεπιδράσει με πολλά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντικαταθλιπτικών, των αντισυλληπτικών χαπιών και άλλων. Συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν από τη χρήση.

Ε: Είναι το Βαλσαμόχορτο αποτελεσματικό για την κατάθλιψη;
Α: Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό για ήπια έως μέτρια κατάθλιψη, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία υγείας.

Ε: Πώς μπορώ να αναγνωρίσω το Βαλσαμόχορτο στη φύση;
Α: Αναζητήστε τα λαμπερά κίτρινα άνθη του με μαύρες κουκκίδες κατά μήκος των άκρων και μια διάτρητη εμφάνιση στα φύλλα όταν τα κρατάτε στο φως.

Ε: Είναι το Βαλσαμόχορτο επεμβατικό;
Α: Σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να γίνει επεμβατική. Είναι σημαντικό να διαχειριστείτε την ανάπτυξή του και να αποτρέψετε την εξάπλωσή του σε φυσικούς οικοτόπους.

Ε: Πού μπορώ να βρω Βαλσαμόχορτο;
A: Η Βαλσαμόχορτο φυτρώνει ως ένα άγριο βότανο, στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Μπορείτε να τον αγοράσετέ από εξειδικευμένα καταστήματα τσαγιού, καταστήματα υγιεινής διατροφής και αξιόπιστους διαδικτυακούς λιανοπωλητές. Αναζητείτε πάντα ένα πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν για να εξασφαλίσετε την υψηλότερη ποιότητα. Ανακαλύψτε το Ελληνικό, πιστοποιημένο 100% βιολογικό , υψηλής ποιότητας Βαλσαμόχορτο LelexTea στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα LelexTea η στο τοπικό μας κατάστημα.

Οι-καλλιέργειες-μας-γίνονται-με-αγάπη-και-σεβασμό-προς-τη-Φύση

Οι καλλιέργειες μας γίνονται με αγάπη και σεβασμό προς τη Φύση.

Οι-καλλιέργειες-μας-γίνονται-με-αγάπη-και-σεβασμό-προς-τη-Φύση

Τα βότανα είναι εξαιρετικής ποιότητας διαλεγμένα με το χέρι.

mix-blends

Ο συνδυασμός και οι αναλογίες των βοτάνων βασίζονται σε αρχαίες και νέες συνταγές.

Οι-καλλιέργειες-μας-γίνονται-με-αγάπη-και-σεβασμό-προς-τη-Φύση

Οι συσκευασίες μας προστατεύονται από τον ήλιο, την υγρασία και την θερμοκρασία.

Ειδοποίηση:

Αν και το Βαλσαμόχορτο είναι γενικά ασφαλές για μαγειρική χρήση, η φαρμακευτική χρήση πρέπει να προσεγγίζεται με προσοχή και όλα όσα αναφέρονται προορίζονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται έναν επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσουν το Βαλσαμόχορτο ως θεραπεία.