Αψιθιά (Artemisia absinthium)

Κοινά ονόματα: Αψιθιά
Οικογένεια: Artemisia

Εισαγωγή:
Η αψιθιά είναι ένα πολυετές βότανο με πλούσια ιστορία που φέρει μια χαρακτηριστική πικρή γεύση, είναι κυρίως γνωστό για το ρόλο του στη δημιουργία του αψεντιού. Αλλά η αψιθιά έχει πολλές χρήσεις που κυμαίνονται από μαγειρικές και ιατρικές εφαρμογές μέχρι να είναι ένα ιδιαίτερα χρησιμοποιούμενο φυτό για μείγματα τσαγιού και τσαγιού.

Αψιθιά Τσάι Ελληνική Βιολογική  Αρτεμισία το Αψίνθιο

Ιστορία:
Η ιστορία της Αψιθιάς είναι γεμάτη μύθους, ιατρική και τέχνες. Γνωστό από τα αρχαία χρόνια, από διάφορους κουλούρες και πολιτισμούς, χρησιμοποιήθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και από τους Ρωμαίους ως γαστρονομικό βότανο. Στο Μεσαίωνα, είχε θεωρηθεί ότι διώχνει τα κακά πνεύματα. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα μετά τη χρήση του στην παρασκευή του αψέντι, ένα απόσταγμα που συνδέεται με την μποέμ κουλτούρα, το αψέντι απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες στις αρχές του 20ου αιώνα λόγω των αμφιλεγόμενων επιπτώσεών του στην υγεία. Σήμερα, με την αναβίωση του αψέντι και την καλύτερη κατανόηση των ιδιοτήτων του, η Αψιθιά έχει ανακτήσει τη θέση του τόσο στο ντουλάπι φυτικών φαρμάκων όσο και στο ρεπερτόριο των μπάρμαν.

Μαγειρικές χρήσεις:
Ενώ στο σύντομο παρελθόν ήταν κυρίως γνωστό για τον βασικό του ρόλο στην παρασκευή του αψεντιού, οι μαγειρικές του εφαρμογές εκτείνονται πολύ πέρα από αυτή την απλή χρήση. Η πικρή του γεύση μπορεί να είναι επίκτητη γεύση αλλά χρησιμοποιείται για να καρυκεύουμε πιάτα, από κρέατα μέχρι επιδόρπια, σε διάφορες κουζίνες. Είναι ένα συστατικό της παραδοσιακής συνταγής για το βερμούτ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες για να φτιάξετε bitters, τσάγια και άλλα αφεψήματα βοτάνων. Ωστόσο, λόγω της ισχύος του, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ.

Παρασκευή τσαγιού:

  • Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα) και 1 φλιτζάνι βραστό νερό.
  • Ξεπλύνετε τα φύλλα με κρύο νερό. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα φύλλα, ψιλοκόψτε τα για να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαιά τους.
  • Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια τσαγιέρα ή φλιτζάνι ρίξτε βραστό νερό . Σκεπάστε και βράστε για περίπου 5 λεπτά.
  • Στραγγίστε το τσάι για να αφαιρέσετε τα φύλλα. Και μπορείτε να το γλυκάνετε με μέλι ή λεμόνι για γεύση αν θέλετε.

Εξερευνήστε τη συλλογή μας από βιολογική ελληνική αψιθιά σήμερα!

Βουτήξτε σε έναν κόσμο ευεξίας με το αγνό, βιολογικό ελληνικό αψιθιά μας. Είτε βράζοντας τσάι, είτε φτιάχνετε θεραπείες είτε απλά θέλετε να βελτιώσετε την καθημερινή σας ρουτίνα υγείας. Το βιολογικό μας ελληνικό αψιθιά είναι τέλειο για όλους

Αγοράστε τώρα!

Αψιθιά Ελληνική βιολογική Αρτεμισία το αψίνθιο bio τσάι

Καλλιέργεια:
Η αψιθιά ευδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος κάτω από τον ήλιο. Είναι ανθεκτικό φυτό που ανέχεται τις κακές εδαφικές συνθήκες και την ξηρασία, καθιστώντας το σχετικά εύκολο στην ανάπτυξη.

• Φύτευση: Μπορεί να πολλαπλασιαστεί με σπόρο ή μοσχεύματα. Οι σπόροι πρέπει να σπαρθούν την άνοιξη και να καλυφθούν ελαφρά με χώμα.
• Φροντίδα: Μόλις εγκατασταθεί, η αψιθιά απαιτεί λίγη συντήρηση. Το τακτικό κλάδεμα βοηθά στην ενθάρρυνση της θαμνώδους ανάπτυξης.
• Συγκομιδή: Τα φύλλα και οι ανθισμένες κορυφές συλλέγονται λίγο πριν ανθίσει το φυτό, συνήθως στα τέλη του καλοκαιριού.

Συχνές Ερωτήσεις  Απαντήσεις για την Αψιθιά .

Ε: Είναι ασφαλές να καταναλωθεί η αψιθιά;
Α: Η αψιθιά μπορεί να καταναλωθεί σε μικρές ποσότητες σε μαγειρικά και φαρμακευτικά παρασκευάσματα. Ωστόσο, η θουγιόνη, μια ένωση της αψιθιάς, μπορεί να είναι τοξική σε υψηλές δόσεις, επομένως είναι σημαντικό να τη χρησιμοποιείτε υπεύθυνα και να παρακολουθείτε πάντα τις δόσεις σας.

Ε: Μπορώ να καλλιεργήσω αψιθιά στον κήπο μου;
Α: Όχι μόνο μπορείτε, αλλά συνιστάται, καθώς είναι ένα σχετικά εύκολο στη συντήρηση φυτό καθώς και μια όμορφη προσθήκη σε κήπους, που ευδοκιμεί σε διάφορες συνθήκες με λίγη έως καθόλου φροντίδα, είναι ένα εξαιρετικό βότανο για καλλιέργεια.

Ε: Πώς συμβάλλει η αψιθιά στη γεύση του αψεντιού;
Α: Είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που συνεισφέρει στη χαρακτηριστική πικρή γεύση του αψέντι και είναι υπεύθυνος για το χαρακτηριστικό αποτέλεσμα “louche” όταν προστίθεται νερό στο αψέντι.

Ε: Ποια είναι τα φαρμακευτικά οφέλη της αψιθιάς;
Α: Παραδοσιακά, έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την πέψη, να ανακουφίσει τον πυρετό και ως αντιπαρασιτικό. Χρησιμοποιείται επίσης στη σύγχρονη βοτανολογία για διάφορες πεπτικές διαταραχές.

Ε: Πού μπορώ να βρω αψιθιά;
A: Η αψιθιά φυτρώνει ως ένα άγριο βότανο, στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Μπορείτε να τον αγοράσετέ από εξειδικευμένα καταστήματα τσαγιού, καταστήματα υγιεινής διατροφής και αξιόπιστους διαδικτυακούς λιανοπωλητές. Αναζητείτε πάντα ένα πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν για να εξασφαλίσετε την υψηλότερη ποιότητα. Ανακαλύψτε το Ελληνικό, πιστοποιημένο 100% βιολογικό , υψηλής ποιότητας αψιθιάς LelexTea στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα LelexTea η στο τοπικό μας κατάστημα.

Οι-καλλιέργειες-μας-γίνονται-με-αγάπη-και-σεβασμό-προς-τη-Φύση

Οι καλλιέργειες μας γίνονται με αγάπη και σεβασμό προς τη Φύση.

Οι-καλλιέργειες-μας-γίνονται-με-αγάπη-και-σεβασμό-προς-τη-Φύση

Τα βότανα είναι εξαιρετικής ποιότητας διαλεγμένα με το χέρι.

mix-blends

Ο συνδυασμός και οι αναλογίες των βοτάνων βασίζονται σε αρχαίες και νέες συνταγές.

Οι-καλλιέργειες-μας-γίνονται-με-αγάπη-και-σεβασμό-προς-τη-Φύση

Οι συσκευασίες μας προστατεύονται από τον ήλιο, την υγρασία και την θερμοκρασία.

Ειδοποίηση:

Αν και η Αψιθιά είναι γενικά ασφαλές για μαγειρική χρήση, η φαρμακευτική χρήση πρέπει να προσεγγίζεται με προσοχή και όλα όσα αναφέρονται προορίζονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται έναν επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσουν την Αψιθιά ως θεραπεία.